Στη σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε βίντεο τρισδιάστατων αναπαραστάσεων των διαφόρων μνημείων.

Η Ακρόπολης

Το Πομπείον ήταν ένα ορθογώνιο δημόσιο κτήριο με περίστυλη αυλή και μνημειακή είσοδο. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 4ου αιώνα π.Χ. και χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία της μεγάλης πομπής των Παναθηναίων. Γύρω από την κεντρική αυλή υπήρχαν δωμάτια που χρησίμευαν για εορταστικά γεύματα κατά τα Παναθήναια.

Νότια Κλιτύς της Ακρόπολης

Το δημόσιο αυτό κτήριο ήταν το βουλευτήριο της Αθήνας και αντικατέστησε το γειτονικό «Παλαιό Βουλεύτήριο» το 410 π.Χ.

Οι Αέρηδες της Οθωμανικής Περιόδου

Ο Βωμός 12 Θεών ήταν ένας βωμός περιτριγυρισμένος από τετράγωνο πέτρινο περίβολο. Κατασκευάστηκε από τον Πεισίστρατο τον νεότερο το 522 π.Χ. Ήταν αφιερωμένος στους 12 θεούς και ήταν ιδιαίτερα ιερό σημείο καθώς εκεί κατέφευγαν οι κατατρεγμένοι για άσυλο.

Νομισματοκοπείο

Το κτήριο αυτό ήταν το νομισματοκοπείο της Αθήνας και λειτούργησε από το 410 π.Χ. περίπου μέχρι τον 1ο αιώνα π.Χ. Στις ανασκαφές βρέθηκαν πολλά νομίσματα, μεταλλικοί δίσκοι και ίχνη από κλίβανους μετάλλων.

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Το Ηρώδειο, όπως συνήθως αναφέρεται, κτίστηκε από τον Αθηναίο μεγιστάνα και φιλότεχνο Ηρώδη τον Αττικό κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης.

Η Πύλη του Αδριανού

Η αψίδα κατασκευάστηκε πάνω σε έναν αρχαίο δρόμο που οδηγούσε προς την ανατολική συνοικία της πόλης, η οποία ευεργετήθηκε ιδιαίτερα από τον Αδριανό, μέρος της οποίας ήταν και το Oλυμπιείο. Στίς δύο πλευρές της αψίδας υπάρχουν οι επιγραφές: "Αυτή είναι η Αθήνα, η αρχαία πόλη του Θησέα" και "Αυτή είναι η πόλη του Αδριανού και όχι του Θησέα".